Werken met de “Sterk! in gesprek methode”

Zie jij dit ook wel zitten? Elke dag weer de kans krijgen om in gesprek te gaan met kinderen doordat je organisatie je deze ruimte biedt? Elke dag genieten van kinderen die aan de slag gaan met een zelf gekozen doel na een gesprek met jou als leerkracht? Geen overbodige vragen maar van kinderen maar doelgerichte zelfstandige acties? Een gesprek voeren waarbij het kind meer aan het woord is dan jij? Zonder dat het extra tijd kost rapporteren en communiceren met ouders en kind?


De Sterk! in gesprek methode bestaat uit de volgende modules:

  • Voorwaarden creeën voor een leergesprek
  • Inzicht en invloed op de groepsdynamiek
  • Klassenorganisatie die ruimte geeft
  • Gesprekstechnieken, de do’s en dont’s
  • Reflectie en feedback zorgen voor eigenaarschap
  • Rapportage een duidelijk beeld voor ouders, kind en leerkracht
  • Doorgaande lijn van groep 1 t/m 8

De methode is met name geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs

Logopedisten, fysiotherapeuten, trainers, voedingsdeskundigen en BSO medewerkers die werken met kinderen van 4-12 jaar kunnen ook prima gebruik maken van onderdelen uit de Sterk! in gesprek methode.
Er wordt gewerkt aan een Sterk! in gesprek methode voor het VO; een PILOT school wordt nog gezocht.

  • Kijk voor start data in de agenda
  • 4 namiddagen scholing (24 uur) met 8 uur huiswerk staat voor 32 uur opleiding.
  • Kosten € 995,- excl BTW

Meer informatie ontvangen

ONline training: kindgesprekken voeren

Herken je de vraag: vind je het moeilijk? Grote kans dat jij dit soort vragen regelmatig stelt in jouw klas. Ben je je er dan ook van bewust dat je direct een oordeel hebt? Je gaat er namelijk vanuit dat het kind het moeilijk vindt. Het is een uitdaging om te luisteren zonder oordeel, waarbij de autonomie en zelfsturing van het kind voorop staan. In deze training leer je aan welke waarden een goed kindgesprek voldoet, welke kenmerken het heeft en welke gesprekstechnieken je in kunt zetten om dit voor elkaar te krijgen. Let op! Deze training is volledig op “eigen risico”. Meer dan ooit zul je beseffen hoeveel oordelen je in een gesprek hebt.

Ga naar de website van piex en sluit een abonnement af voor maar €49,-

STERK! INSPIRATIEMIDDAG

Maak kennis met de Sterk! in gesprek methode tijdens de Sterk! inspiratie middag. Wil jij weten wat de Sterk! in gesprek methode precies inhoudt? Hoe je deze inzet en wat de inhoud hiervan is? Kom dan naar de inspiratiemiddag.

In 2 uur tijd neem ik je mee door de methode, waaruit hij bestaat, wat jij moet doen om hem te leren gebruiken, hoe jij hem kunt wegzetten in je team en hoe je dus de sociale-emotionele ontwikkeling op jouw school vorm geeft met behulp van deze methode.

 
Scroll naar top
WhatsApp chat