Waardenvol communiceren met je kind

Herken je dit gevoel: ‘Ik had op het laatst alleen nog maar het gevoel dat ik politieagent moest spelen, in plaats van dat ik die leuke moeder kon zijn’. Een ontspannen en open relatie met je kind zonder ruzie en conflicten, is dat niet iets waar alle ouders naar verlangen?

Conflicten oplossen
In de basiscursus Waardenvol communiceren met je kind krijg je handvatten om de eindeloze uitdagingen van het opvoeden aan te kunnen. In vijf lessen van twee uur worden de basisprincipes van het communiceren met je kind uiteengezet. Je leert zo luisteren dat je kind zich begrepen voelt, zo praten dat jij ook begrepen wordt, zo conflicten oplossen zodat niemand verliest en zo afspraken maken dat iedereen zich er aan houdt.

Durf je de uitdaging aan? Meld je dan nu aan!
Via www.zorgboog.nl

Mindful opvoeden

Herken je dit: “Ik heb het gevoel dat ik geleefd word. Steeds maar wordt er aan me getrokken door anderen”. “Pas als de kinderen naar bed zijn komt er een beetje rust waarin ik dan nog van alles moet doen.” Waar vind jij de rust binnen je jonge gezin? Momenten van inspanning vragen om momenten van ontspanning. Maar wanneer en hoe? Het leven kan een stuk gemakkelijker worden als je beseft dat je gedachten geen feiten zijn. Wil je ook leren hoe je dat moet doen? Maak dan kennis met Mindfulness voor jonge ouders. De verandering die jij zoekt zit altijd in jezelf. Tijd voor jezelf nemen is het begin!

Tijdens de training Mindfulness leer je:

Waarnemen: Wat gebeurt er in je omgeving en in bepaalde situaties en wat doet dit met je.

Bewustzijn: Hoe kun je bewust bezig zijn met de dingen die je doet zonder af te dwalen of gedachteloos te handelen.

Acceptatie van jezelf: Jezelf accepteren zoals je bent, zonder te oordelen.

Acceptatie van anderen: Andere mensen accepteren zoals ze zijn, zonder te oordelen.

Beschrijven: In staat zijn te beschrijven wat je waarneemt en opmerkt.

Durf je de uitdaging aan? Meld je dan nu aan! Via www.zorgboog.nl

Scroll naar top
WhatsApp chat